Thom Yorke ve smutné písni "Knife Edge" z filmu "Confidenza" popisuje rozpad krachujícího vztahu

29.04.2024 08:27 - Kateřina Spacek | foto: Ebru Yildiz

Thom Yorke nikdy nezahálí. A po vydání desky "Wall of Eyes", kterou nedávno představil se svým druhým projektem The Smile, se zase na chvilku uchýlil k sólové dráze. A to konkrétně ke skládání filmové hudby pro snímek "Confidenza" režiséra Daniele Luchettiho. Nejedná se ale o jeho první kinematografickou tvorbu, dříve složil například soundtrack k povedenému remaku "Suspiria".

Nově frontman Radiohead do světa vypustil i videoklip ke skladbě "Knife Edge". Ten obsahuje záběry z filmu, který natočil Domenice Sarnone podle stejnojmenného románu, a pojednává o osudem zkoušeném páru. Po hádce se Teresa, kterou hraje Federica Rosellini, rozejde s Pietrem, jehož ztvárnil Elio Germano, a zamiluje se do Nadi (Vittoria Puccini). Moment, který doprovází lehká klavírní melodie a zpěvákův vokál, zachycuje moment rozpadu vztahu.

"Knife Edge" tak působí jako zdařilá upoutávka na (snad!) nový italský filmový klenot, který fanoušci knížky určitě ocení.

Soundtrack nadcházejícího filmového počinu digitálně vyšel už 26. dubna, vinyl a CD budou následovat 12. července. Yorke na albu spolupracoval s producentem Samem Pettsem-Daviesem, London Contemporary Orchestra a jazzovou kapelou, v níž působí i jeho kolega z kapely The Smile Tom Skinner.

Tracklist soundtracku ke snímku "Confidenza" je následující: The Big City, Knife Edge, Letting Down Gently, Secret Clarinet, In the Trees, Prize Giving, Four Ways in Time, La Confidenza, Nosebleed, Nuptials & Doubt, A Bunch of Flowers, A Silent Scream, On the Ledge.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY